Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 8
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Carcass characteristics of lambs fed diets containing silage of different genotypes of sorghum R. Bras. Zootec.
Suassuna,Juraci Marcos Alves; Santos,Edson Mauro; Oliveira,Juliana Silva de; Azevedo,Paulo Sérgio de; Sousa,Wandrick Hauss de; Pinho,Ricardo Martins Araujo; Ramos,João Paulo de Farias; Bezerra,Higor Fábio Carvalho.
Thirty-five feedlot lambs (without defined breed, aged between 5 and 7 months, with average live weight of 17.7±3.7 kg) were used in a completely randomized design to evaluate the effect of diets containing different genotypes of sorghum on morphometric measurements and qualitative characteristics of carcass and yields of primal cuts. The animals stayed in individual indoor pens for 42 days and slaughtered at an average weight of 26.24 kg. No significant differences were observed on morphometric measurements, hot (11.67 kg) and cold (11.39 kg) carcass weight, hot (44.46%) and cold (43.37%) carcass yields, biological yield and on cooling losses. There was also no significant effect of silages of different genotypes of sorghum on the weights and yields of...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Feedlot; Primal cuts; Production systems; Sheep.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982014000200005
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Corn germ meal as substitute for corn in the diet of confined Santa Inês sheep: chemical and lipid meat composition Ciência e Agrotecnologia
Urbano,Stela Antas; Ferreira,Marcelo de Andrade; Madruga,Marta Suely; Azevedo,Paulo Sérgio de; Bispo,Safira Valença; Silva,Emmanulle Cordeiro da.
The per capita consumption of sheep meat in Brazil is still small compared to meat originating from other animal species, the lipid profile of meat named as responsible for reduced consumption. Despite the influence of sex, breed, weight at slaughter and environment, diet is seen as a major factor influencing the lipid composition of sheep meat. This study evaluated the effect of replacing corn by corn germ meal (0, 25, 50, 75 and 100%) in the diet of Santa Inês sheep on the meat's chemical and lipid composition. Forty non-emasculated animals were distributed in a randomized block experimental design, with five treatments and eight replications, and slaughtered after 70 days of confinement. There was no influence of the substitution on the meat's chemical...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: CLA; Co-products; Lipid profile.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1413-70542014000600007
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Digestão total e parcial de alguns componentes de dietas contendo diferentes níveis de casca de soja e Fontes de nitrogênio, em bovinos R. Bras. Zootec.
Silva,Leandro das Dores Ferreira da; Ezequiel,Jane Maria Bertocco; Azevedo,Paulo Sérgio de; Cattelan,José Wanderley; Barbosa,José Carlos; Resende,Flávio Dutra de; Carmo,Flávio Roberto Gonzaga do.
Este experimento foi realizado para avaliar o efeito de dois níveis de casca de soja (CS) e de três fontes de nitrogênio sobre a digestão total e parcial aparentes no rúmen e nos intestinos. Seis novilhos Holandês x Zebu com idade média de 12 meses e 229 kg de PV foram fistulados no rúmen e no abomaso e distribuídos em quadrado latino 6x6 e alimentados individualmente ad libitum. O consumo e as digestibilidades totais e parciais dos nutrientes foram avaliados. Não houve efeito da fonte de proteína sobre o consumo, quantidades de matéria seca (MS), matéria orgânica (MO), proteína bruta (PB), fibra em detergente neutro (FDN) e da fibra em detergente ácido (FDA) no rúmen, no abomaso e nas fezes e sobre os coeficientes de digestibilidades destes componentes. O...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Matéria seca; Lignina; Farinha de subproduto avícola; Amiréia; Farelo de soja; Proteína bruta.
Ano: 2002 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982002000500024
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Feeding behavior and performance of sheep fed cactus pear in substitution of corn R. Bras. Zootec.
Costa,Roberto Germano; Treviño,Israel Hernandéz; Medeiros,Geovergue Rodrigues de; Medeiros,Ariosvaldo Nunes de; Gonzaga Neto,Severino; Azevedo,Paulo Sérgio de; Pinto,Tiago Ferreira.
The objective of this study was to evaluate the feeding behavior and performance of Santa Ines sheep subjected to different levels of substitution of corn by cactus pear in the diet. Forty-fivenon-castrated male Santa Inês sheep with initial live weight of 27.50±0.48 kg were distributed in a completely randomized design with five treatments (0, 70, 140, 210 and 280 g/kg DM) and nine replicates. Dry matter and neutral detergent fiberintakes showed quadratic behavior. Times spent eating, ruminating and total ruminating chews showed increasing linear behavior, while the idle time decreased with increasing amounts of dietary cactus. The feeding efficiency (gDM/h) increased linearly, while differences in rumination efficiency of the DM (g DM/h); NDF intake...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Feeding efficiency; Ruminating chews; Rumination; Semiarid.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982013001100004
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Lipid profile of lamb meat from different genotypes submitted to diets with different energy levels R. Bras. Zootec.
Costa,Roberto Germano; Batista,Ana Sancha Malveira; Azevedo,Paulo Sérgio de; Queiroga,Rita de Cássia Ramos do Egypto; Madruga,Marta Suely; Araújo Filho,José Teodorico de.
To assess the influence of genotype and diets with different energy levels on the lipid profile of sheep meat, 54 lambs were used (18 animals from each genotype: Morada Nova, Santa Inez and ½Dorper + ½Santa Inez crossbred), distributed in a completely randomized experimental design in a 3 × 2 factorial arragement (three genotypes and two diets). The animals were submitted to two diets, 2.5 Mcal ME/kg DM and 3.0 Mcal ME/kg DM, receiving feed and water to reach the desired average live weight of 30 kg, when they were slaughtered. Total lipids, cholesterol, phospholipids and fatty acids profile of the Longissimus muscle were assessed. Diet and genotype did not influence the total lipids, cholesterol and phospholipids contents. The diet with the highest energy...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Cholesterol; Dorper; Fatty acids; Morada Nova; Phospholipids; Santa Inez.
Ano: 2009 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982009000300019
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Meat quality of lambs fed silk flower hay (Calotropis procera SW) in the diet R. Bras. Zootec.
Costa,Roberto Germano; Silva,Nelson Vieira da; Azevedo,Paulo Sérgio de; Medeiros,Ariosvaldo Nunes de; Carvalho,Francisco Fernando Ramos de; Queiroga,Rita de Cássia Ramos do Egypto; Medeiros,Geovergue Rodrigues de.
The objective of this work was to evaluate the influence of using silk flower hay replacing corn and soybean meal on physical-chemical and sensorial traits of lamb meat. It was used 32 intact Morada Nova male lambs (12.7 ± 2 kg initial body weigth) on feedlot system, distributed in a completely randomized design with four levels (0, 15, 30 and 45% on dry matter basis). The use of silk flower hay in the diet influenced quality of meat and carcass, leg weight, tissue composition, moisture, juiciness and flavor. Replacing corn (26.67%) and soybean (3.33%) with silk flower hay does not affect the tissue composition, ratios and muscularity index of leg and physical-chemical parameters of semimembranosus muscle of Morada Nova lambs.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Carcass; Flavor; Morada Nova; Muscularity; Native breed.
Ano: 2011 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982011000600015
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Qualidade física e sensorial da carne de cordeiros de três genótipos alimentados com rações formuladas com duas relações volumoso: concentrado R. Bras. Zootec.
Costa,Roberto Germano; Santos,Neube Michel dos; Sousa,Wandrick Hauss de; Queiroga,Rita de Cássia Ramos do Egypto; Azevedo,Paulo Sérgio de; Cartaxo,Felipe Queiroga.
Objetivou-se avaliar os atributos sensoriais (dureza, odor, sabor, suculência e cor) e físicos (força de cisalhamento, perda por cocção e parâmetros de cor L*, a*, b*), além do conteúdo de ferro da carne de cordeiros dos grupos Santa Inês (SI), Dorper × Santa Inês (DP × SI) e Sem Padrão Racial Definido (SRD) terminados em confinamento com dietas formuladas com duas relações volumoso:concentrado (50:50 e 20:80). Foram utilizados 54 animais (18 de cada genótipo, com peso médio inicial de 23 kg e 150 dias de idade) abatidos com 36 kg de peso vivo. As dietas aplicadas favoreceram a diferenciação na cor da carne. A intensidade de brilho (L*) diferiu entre os grupos genéticos. Nos animais terminados com a dieta com alto nível de concentrado, a carne apresentou...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Cor; Dureza; Perda por cocção; Sabor; Suculência.
Ano: 2011 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982011000800023
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Uso da cutina na estimativa das digestões total e parcial de alguns componentes de rações contendo diferentes fontes de nitrogênio, em bovinos R. Bras. Zootec.
Silva,Leandro das Dores Ferreira da; Ezequiel,Jane Maria Bertocco; Azevedo,Paulo Sérgio de; Cattelan,José Wanderley; Ribeiro,Edson Luis de Azambuja; Rocha,Marco Antônio da; Castro,Valdecir de Souza; Mendes,Ana Rosália.
Seis novilhos Holandês x Zebu canulados no rúmen e no abomaso foram alimentados com rações contendo dois níveis de casca de soja e três fontes protéicas para determinação das digestões total e parcial no rúmen e nos intestinos. A cutina foi utilizada como indicador interno para se quantificarem a MS da digesta abomasal e a matéria seca fecal. Após 15 dias de adaptação dos animais às rações e às condições experimentais, foram coletadas 12 amostras por animal e por período das digestas do abomaso e das fezes. Foram determinados os teores de cutina, MS, MO, PB, FDN, FDA e CNF nas amostras compostas por animal e por período experimental. Não foram observados efeitos das fontes protéicas sobre as quantidades de MS, MO, FDN, FDA e PB no rúmen, no abomaso e no...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Amiréia; Casca de soja; Farelo de soja; Indicador; Matéria seca.
Ano: 2006 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982006000200037
Registros recuperados: 8
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional